דוקטור ראול רודריגז - דעת ביקורת

 

רפואה אלטרנטיבית היא רפואה שאו לא הוכחה בצורה מדעית טובה כנכונה, או הוכח שטענותיה לא נכונות. יש רופאים שעוסקים גם ברפואה רגילה וגם באלטרנטיבית. צירוף לא אהוב עלי, כי לרפואה המדעית יש מקום של כבוד בזכות הצלחותיה, וכשמגיע רופא רגיל וטוען טענות מהרפואה האלטרנטיבית הציבור מתבלבל. במקרה של ראול רודריגז, ניקח את טענותיו על חלב. רבים מהן מנוגדות להסכמה מדעית רחבה.

 

פירוט על ליקויים בהם תוכלו לקרוא למשל במאמר של ד"ר ארז גרטי - וויכוח לא מדעי - נזקי החלב.

דוקטור ראול רודריגז

וויכוח לא מדעי - נזקי החלב

 

 

 

דברים נוספים נכתבו בכתבתו של רן רזניק במוסף שישבת, של ישראל היום, 27/02/2015, עמ' 20-28 (הכתבה אינה עוסקת רק ברודריגז), כותרת הכתבה בעיתון "רפואה למכירה", כותרת הכתבה לקריאה ברשת: "רופאים חולי פרסום".

בכתבה מסופר בין היתר על ד"ר ראול רודריגז ועל כך שהוגשה נגדו קובלנה בגין פרסום רפואי לא אתי. הוא למד רפואה רגילה, אך מאז הוא עוסק בעיקר ברפואה לא קונבנציונלית, המוגדרת כ"רפואה טבעית", "רפואה אלטרנטיבית" ו"רפואה משלימה". הוא נותן טיפולים שונים, שחלקם מבוססים על תוספי מזון שגם נמכרים בקליניקה, על דיקור סיני ועל שיטות טיפול נוספות - שחלקן אינן מוכרות ואינן מאושרות על ידי משרד הבריאות. ד"ר רודריגז זומן לדיון מיוחד שהתקיים בלשכה לאתיקה ב־9 באפריל 2013 בעקבות סדנה לניקוי עלים שאותה הוא שיווק תוך פרסום שהעלה ביקורת במשרד הבריאות. על פי מסמך סיכום הישיבה, "היתה חשדנות רבת עוצמה של ד"ר רודריגז. החלק הראשון והמרכזי בנאום שלו היה התקפה רבתי על הרפואה המסורתית, כשלדבריו, 'אנשים מתים מהתרופות ולא מהמחלות, ויש להגן על הציבור מפני הרופאים'. "חברי הלשכה לאתיקה ראו בחומרה את ניסיונו של ד"ר רודריגז להציג את הרפואה ואת הרופאים ככאלו שמזיקים למטופלים. פרט לאמירות כלליות, לא הוצג בפני חברי הלשכה בסיס מדעי מוכח לטיפול, לא ספרות רפואית ולא מחקרים מכל סוג שהוא". בהמשך לישיבה כתב פרופ' רכס, יו"ר הלשכה לאתיקה באותם ימים, למנכ"ל גמזו כי "הפגישה עם ד"ר רודריגז העלתה נקודות המחייבות את תשומת ליבו של משרד הבריאות, אחת מהן "הצורך בטיפול משמעתי ברופאים שבכסות מדעית של רפואה מסורתית לכאורה, מציעים לציבור התמים טיפולים 'רפואיים' שאינם מבוססים על הוכחות מדעיות, תוך כדי ניצול לרעה של תואר הרפואה (MD) והטלת מורא מפני הרפואה הקונבנציונלית; "והצורך בנקיטת פעולות מול החברות המסחריות, הנותנות במה לפרסומים כמו אלו של ד"ר רודריגז, כשבעליהן מתעלמים באופן שיטתי מפניות הלשכה לאתיקה בעניין.

"ב־10 באפריל הגיש ד"ר בועז לב, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, קובלנה משמעתית נגד ד"ר רודריגז לבית הדין למשמעת של הרופאים במשרד הבריאות. על פי הקובלנה, "רודריגז מציע את שירותיו הרפואיים בשני אתרי אינטרנט, ומפרסם באופן שוטף בעיתונות הכתובה. הוא מפר את החוק האתי של ההסתדרות הרפואית כשהוא מפרסם מבצעים והגרלות לקבלת טיפולים רפואיים בפייסבוק, קופונים ומחירי מבצע לרכישה של טיפולים ותוספי תזונה. הפרסומים נעשים תוך כדי שימוש בתואר הרופא, בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ושם מרפאתו. כמו כן, הוא מפרסם הבטחות להצלחת הטיפול, תוך כדי התחייבות לשיעורי הצלחה מצוינים, מעל ל־90 אחוז, ללא כל בסיס מחקרי".".

הדיונים בקובלנה טרם הסתיימו, ורודריגז, הגיש באמצעות עורך דין, תלונות על משרד הבריאות למשרד מבקר המדינה. לטענתו העילה רדיפה ואכיפה סלקטיבית.

 

כתבה:

4,500 שקל ו"הגידול מושמד": תוסף התזונה שמשווק כמרפא סרטן - בלי כל ביסוס -  תוסף תזונה המורכב מכורכום -משרד הבריאות טיפל בחברה שהבטיחה כביכול טיפול לסוגי סרטן שונים עם תוסף כלשהו. משרד הבריאות טען: "ייחוס סגולות אלה נעשה ללא אישור ובניגוד לחוק". על חלקו של רודריגז בסיפור, קיראו בכתבה. הופיע בסרט באתר שלהם למשל, ויצר רושם, להבנתי, שיש פה משהו מדהים: "תוצאות שראיתי הן לא פחות ממדהימות: במינונים גוברים והולכים אנחנו רואים כיצד תאים מהרקמה הסרטנית מושמדים, ובמינון מסוים כל הגידול מושמד. זאת לעומת מתן כימותרפיה לאותן תרביות רקמה, שבהן הטיפול הצליח לפגוע ב–30%–60% מתאי הגידול.".

תוספות וביקורת בונה בעניין דף זה, ניתן לפנות דוא"ל.

 

 

 

 

 

שניצל עוף או שניצל סויה ?

מי מזיק יותר לסביבה ?

 

בהרבה מקרים דווקא השניצל סויה !

 

וגם חלב סויה מזיק יותר לסביבה מחלב פרה

 

מחקר חדש: הדיילי מייל נתן לו את הכותרת: "איך צמחונות גורמת יותר נזק לסביבה מאכילת בשר", והטיימס: "טופו יכול להזיק לסביבה יותר מאשר בשר, כך מצא מחקר של WWF"

 

 

 

J

בדיחות על צמחונות ועל זכויות בעלי חיים - לחצו על הקישור

   

?

 

חידות:

חידות כלליות

אוסף גדול של חידות על חיות

חידות טריוויה

 

אם מאמר זה עניין אתכם, אולי יעניין אתכם גם:

מיתוסים נפוצים בתחום טבע ובעלי חיים

 

חדש: מה הקשר בין צריכת בשר לבין תוחלת חיים - תוצאות מחקר חדש

חדש: מיתוס דו"ח האו"ם - הצל הארוך של משק החי

* חדש: מיתוסים על חוות מזור

* חדש: בארי שורובסקי - סאטירה על דמגוגארי, מהתוכנית ארץ נהדרת.

החלק הראשון של הספר "מיתוס הצמחונות"

מיתוס המזון האורגני

מיתוס אנונימוס - מיתוסים באתרים כמו אנונימוס בעלי חיים

מיתוס - גידול חיות משק - דומה לנאצים

מיתוס המזון המסחרי לכלבים וחתולים מדוע כן כדאי להאכיל בשאריות

האם מותר להאכיל כלבים בעצמות ?

מיתוס: צריכת בשר תורמת לרעב ולריקון משאביו הטבעיים של כדור הארץ

מיתוס: חלב או בשר - לא בריא (בטח שבריא!)

מאמר מקיף על תפיסות לא נכונות על זכויות בעלי חיים וצמחונות

מיתוס "מחקר סין" - ספר שסילף מדע -
א. הספר "מחקר סין" - טעויות והטעיות

ב. מחקר סין - המסקנות האמיתיות

מיתוס גארי והרצאתו

מיתוס מייקל גרגר והרצאתו - מאמר 1
מיתוס מייקל גרגר והרצאתו - מאמר 2

 

J בפייסבוק: דחקות על צמחונים.

בפייסבוק: על השקרים של מתנגדי הניסויים בבעלי חיים